Waarom is payroll voordelig voor horecabedrijven?

By april 3, 2019FAQ

Vooral in de horecabranche lijkt er een hardnekkig vooroordeel te zijn dat payroll ontzettend duur is. Nochtans klopt die uitspraak niet. Er zijn best wat horecabedrijven die voor payroll kiezen.

De ervaring leert dat payroll voor horecabedrijven net voordelig kan zijn:

  • Belangrijkste reden is dat het risico op ziekteverzuim gedekt wordt door de payrollpartij. Dat is niet bij alle payrollaanbieders zo, dus controleer even of dat het geval is wanneer je een offerte bestudeert. Verzuim in de horeca is vaak een probleem, dus voor sommige bedrijven is payroll financieel voordelig.
  • Soms komt er last minute iemand niet opdagen. Nog zo’n veelvoorkomend probleem. Misschien ben je geneigd een uitzendbureau in te schakelen, maar misschien ken je al voldoende mensen die je zo kan contacteren. Dan wil je dat er iemand snel het contract voor je in orde brengt. Als je een betrouwbare payrollpartner hebt, is dat contract zo gefikst en heb jij geen gedoe in de zaak.
  • De horeca draait grotendeels op flexkrachten. Dat wil zeggen dat je steeds opnieuw met een nieuw team aan de slag gaat. Een team dat niet altijd goed op elkaar ingespeeld is. Als manager kan je natuurlijk niet alles tegelijk. Terwijl je achterin bezig bent met administratie, loopt het op de vloer soms mis. En dat merkt de klant. Misschien toch beter om die administratie uit te besteden en te focussen op waar jij het meeste nodig bent?
  • De horeca (zeker in Amsterdam) draait op expats. De wetgeving voor flexibele contracten en voor expats is niet eenvoudig en verandert best vaak. Als je de administratie uitbesteedt aan een payrollbedrijf, vermijd je het risico dat je een wetswijziging mist en zo in de problemen komt.

Waar moet ik op letten bij het lezen van een payrollofferte?

Wie bij een payrollofferte enkel naar de omrekenfactor kijkt, komt vaak bedrogen uit. Zo kan een bedrijf wel adverteren met een lage factor, maar achteraf extra factureren voor verplichte kosten ...

Wat is het verschil tussen een payrollbedrijf en een uitzendkantoor?

Redactie Shifter

Author Redactie Shifter

More posts by Redactie Shifter