Wat is het verschil tussen een payrollbedrijf en een uitzendbureau?

By april 3, 2019FAQ

Een payrollbedrijf lijkt op een uitzendbureau, maar toch is er één belangrijk verschil. Een payrollbedrijf is niet verantwoordelijk voor de werving en selectie van het personeel. Die taak blijft bij de opdrachtgever.

Daardoor zijn payrollbedrijven ook goedkoper dan uitzendbureaus. Het enige wat je hoeft te doen is nieuwe medewerkers aanmelden. Na het aanwerven van een nieuwe werkkracht kan alles binnen de dag geregeld zijn.

Het voordeel van het payrollbedrijf tegenover het uitzendbureau is niet alleen de prijs, maar ook de betrokkenheid bij het werven van nieuw personeel. De opdrachtgever blijft immers verantwoordelijk voor het managen van team, dus dan is het in veel gevallen belangrijk dat je weet wie er in dat team zit. Vooral bij horecabedrijven waarbij het flexteam elke shift opnieuw hoort te werken als een geoliede machine kan dit een groot pluspunt zijn.

Waar moet ik op letten bij het lezen van een payrollofferte?

Wie bij een payrollofferte enkel naar de omrekenfactor kijkt, komt vaak bedrogen uit. Zo kan een bedrijf wel adverteren met een lage factor, maar achteraf extra factureren voor verplichte kosten ...

Waarom werken bedrijven met een eigen HR-departement ook soms met payrollbedrijven?

Zelfs grote bedrijven met een eigen HR-department kiezen soms voor payroll. Wij noemen enkele redenen uit onze eigen ervaring. Denk bijvoorbeeld aan internationale bedrijven die customer service in het hoofdkantoor organiseren ...

Redactie Shifter

Author Redactie Shifter

More posts by Redactie Shifter