Mijn werkgever biedt mij een payrollcontract aan. Wat moet ik weten?

By april 2, 2019FAQ

Je solliciteert voor een baan en jij wordt gekozen. Yes! Alleen geeft de werkgever aan dat het om een payrollcontract gaat. Wat wil dat zeggen?

Wanneer je in payrolldienst bent, wil dat zeggen dat je gaat werken bij het bedrijf dat jou aangenomen heeft. Alleen kom je op de loonlijst van het payrollbedrijf terecht, waardoor het payrollbedrijf jouw juridische werkgever is.

Op de werkvloer zelf verandert er niets. Jij wordt gemanaged door je baas. Maar juridisch en administratief zijn er wel een paar verschillen. Zo val je als payroller onder de CAO van de ABU of de NBBU. Dit geeft jou net als bij een andere CAO bepaalde rechten en plichten. Je kan jezelf informeren door na te vragen onder welke CAO het payrollbedrijf valt en die te lezen. Over goed geregelde arbeidsvoorwaarden hoef je je dus al geen zorgen te maken.

Vaak heeft een payrollbedrijf een helpdesk waar je als werknemer terechtkan met je vragen. Hoever een payrollbedrijf hierin gaat hangt af van het bedrijf zelf. Zorg dat er duidelijke afspraken bestaan, zodat je altijd iemand kunt contacteren wanneer dat nodig is. Sommige payrollbedrijven zullen je zelfs een onboardingsdocument sturen met relevante informatie voor je aan de slag gaat.

Je salaris en vakantiegeld worden uitbetaald door het payrollbedrijf. Hoe langer je als payroller aan het werk bent, hoe meer rechten je opbouwt. 

Wat is payroll?

Een payrollbedrijf neemt de juridische en administratieve verplichtingen over van de opdrachtgever. Het payrollbedrijf zal o.a. de arbeidscontracten opstellen ...

Wat gaat er veranderen met de WAB?

De WAB is bedoeld om de regels voor vaste contracten soepeler te maken en de regels voor flexibele contracten strikter. Ook voor payroll zijn er veranderingen voorzien in de WAB ...

Redactie Shifter

Author Redactie Shifter

More posts by Redactie Shifter