Is payroll een goed idee voor het aannemen van een eerste werknemer?

By april 3, 2019FAQ

Het antwoord is eenvoudig: ja!

Als startende ondernemer heb je de grote stap gezet: je hebt je droom waargemaakt en je zaak geopend.

Voor je het weet ga je groeien en kun je het niet meer alleen dragen. De tweede grote stap dient zich aan, het aannemen van een eerste werknemer.

Dat kan spannend zijn, want het leven van een starter is druk en onvoorspelbaar. Misschien is het dan beter dat je je gewoon niet druk gaat maken over deze stap en die uitbesteedt.

In het geval van uitbesteding heb je twee voor de hand liggende opties, namelijk een uitzendbureau of een payrollbedrijf. Die keuze is natuurlijk aan jou. Weet alleen dat je met een payrollbedrijf meer controle hebt over wie je gaat aannemen. Anderzijds kost dit ook net weer tijd die je misschien niet hebt. Dit is een afweging die je zelf moet maken.

Weet alleszins dat het als jonge starter niet evident is om up to date te blijven met de arbeidswetgeving. En de adminstratie en verloning vraagt ook veel tijd en werk. Bovendien is het ook interessant dat sommige payrollpartijen de ziektekosten dekken. Wanneer die ene werknemer onverwacht ziek wordt, heb je tenminste niet de stress dat je een zieke werknemer moet betalen. Voor een eerste werknemer is uitbesteding hoe dan ook een goed idee.

Waar moet ik op letten bij het lezen van een payrollofferte?

Wie bij een payrollofferte enkel naar de omrekenfactor kijkt, komt vaak bedrogen uit. Zo kan een bedrijf wel adverteren met een lage factor, maar achteraf extra factureren voor verplichte kosten ...

Wat gaat er veranderen met de WAB? (Wet Arbeidsmarkt in Balans)

De WAB is bedoeld om de regels voor vaste contracten soepeler te maken en de regels voor flexibele contracten strikter. Ook voor payroll zijn er veranderingen voorzien in de WAB ...

Redactie Shifter

Author Redactie Shifter

More posts by Redactie Shifter