Inleen software toont flexibele toppers

By juni 15, 2017Blog

Flexibele medewerkers krijgen minder aandacht van HR dan vaste medewerkers. Het is vaak een grote groep en HR heeft beperkte capaciteit. Daarbij werken flexwerkers per definitie minder, waardoor investeringen in tijd en geld in korte tijd terug verdiend moeten worden.

Toch ligt hier een taak voor inleen software, met name bij uitzendkrachten op MBO niveau. Dezen worden vaak via raamovereenkomsten ‘ingekocht’ en kosten allemaal hetzelfde. We doen alsof ze allemaal hetzelfde zijn.

Inleen software kan dit doorbreken. Door efficiënt de inzet en de kunde van de individuele krachten vast te leggen krijgen de krachten ieder een eigen gezicht. Extra kunde of inzet kan zo beloond worden, en de krachten zelf zien dat goed functioneren ook voor henzelf effect boekt (in plaats van alleen het uitzendbureau). Het resultaat is een betere en meer gemotiveerde groep flexwerkers.

INLEEN SOFTWARE KAN ELKE KRACHT SNEL EEN EIGEN GEZICHT GEVEN

De eerste vruchten zijn al zeer snel te plukken. Het gedrag tijdens de eerste 5 diensten blijkt voorspelend voor het verdere functioneren bij de inlener. De krachten die bij aanvang bij de beste 20% van de starters zitten, blijken voor 83% toppers. Dit zijn de krachten waar de inlener naar op zoek is. Investeringen in deze groep zullen zich blijven uitbetalen.

Ook in het andere geval zijn de eerste 5 diensten voorspellend. Iemand die bij de laagst scorende starters zit, is met 90% zekerheid geen ideale match en zal al voor het eind van de inwerkperiode niet meer opgeroepen worden. Het is voor beide partijen waarschijnlijk beter om de aandacht te verleggen.

Goed gebruik van inleen software kan de inhuur van flexibele krachten snel veel doelmatiger maken.

admin

Author admin

More posts by admin